Mar 14 2011

kodėl aš nepasiduodu emigracijai

Published by at 23:28 under aktualybės,eilės,kodėl?

kadangi mane, „mano amerikoj“ perskaičusį Maironio eilėraštį apie emigraciją, pagavo nenumaldomas įkvėpimas, ir nieko aš su savimi padaryti negalėjau, tai sueiliavau atsakymą „mano amerikai“, bet gavau paaiškinimą, kad mano eiliuotas atsakymas laukia patvirtinimo, todėl, nenorėdamas delsti – laikas, kaip sako amerikonai, pinigai – galiausiai ryžausi tą eiliuotą savo atsakymą paviešinti – kas žino, ar jis toj „mano amerikoje“ išvys dienos šviesą.

Atsakymas „mano amerikai“, arba Kodėl aš nepasiduodu emigracijai

štai ir aš šndn nuo ryto panašiai kaip mūsų tautos dainius dūmoju: kuriems galams lietuvaičiai su lietuvaitėm trenkiasi šalysna svetimosna, a?

skaitau, kad materializmas jiems galvas susuko jau visai,
jie sąmonę irgi savimonę seniai praradę. bet neliūdėkime nūnai –
ateis nauja gadynė,
pakilkime aukštai aukštai, ten, kur dangaus vaiski žydrynė,
ne iš tikrųjų, žinoma, sesyt, tik svajomis,
bo iš tikrųjų kai aukštai pakilsim, tai galim pult labai labai žemai,
juk liaudies išmintis byloja, kad aukštai kilęs žemai pulsi,
taigi pakilę mes aukštai virš debesų, gerai apsižvalgykim,
ir daug gerų dalykų irgi reiškinių mes šioj šaly išvysim (čia toks žodis: ne išvarysim, o pamatysim),
ir bus ant dūšios daug geriau,
o jau tada pasidarys ir daug linksmiau,
ir mintys tokios niūrios nekamuos,
paimkime į vieną ranką grėblį,
į kitą – dalgį gal, o gal plaktuką,
ir eikime visuomenės pagražint,
o kai visuomenę mes savąją pagražinsim, tai ir pasaulis bus gražesnis!

16 responses so far

16 Responses to “kodėl aš nepasiduodu emigracijai”

  1. amie kusaiteon 15 Mar 2011 at 01:56

    Nu labai gražu, man labiausiai patiko: „jie sąmonę irgi savimonę seniai praradę“- čia tarsi Donelaitis susitinka su Maironiu 🙂
    Atsiprašau, kad nepatvirtinau komentaro- laiko skirtumas šioks toks, o dar ir diena ne iš lengvųjų.
    Jei leisite, įsidėsiu prie Maironio.
    Beje, labai mane sugėdinote ir atvedėte į protą (beveik), kraunuos lagaminus, griebsiu grėblį ir eisiu visuomenės pagražint (kad tik ta visuomenė pati manęs su kokiu grėbliu per galvą nepagražintų).
    Didelė yra poezijos jėga!

  2. visuomenės veikėjason 15 Mar 2011 at 09:28

    @amie kusaite
    labas rytas! dėkoju už komplimentus, dbr aš jau beveik tikras, kad galiu stoti ne tik visuomenės gražinti, bet ir į rašytojų irgi poetų sąjungą.

    tiesą sakant, rašydams tokį gražų atsaką Maironiui, didžiai rizikavau aš užsitraukti tamstos nemalonę, su nerimu lyg lapas drebulės drebėdams ryto laukiau, o kai sulaukiau atsigavo mano dūšia nerami, pavasario diena išaušo nuostabi! tai va. ir aš skaitau, kad poezija yra didi jėga. beje, prie Maironio manęs asmeniškai siūlyčiau dar nedėti, geriau jau dėkite eiles 😉

    gražios dienos! geros kloties, kraunant lagaminus, imant grėblį į rankas ir gražinant visuomenę. o kai tokių gražintojų atsiras daugiau, galėsim burtis į draugiją 😉

  3. Biruteon 15 Mar 2011 at 10:27

    nesamone…kazkokia.
    nei mintis ispletota nei nieko savito..taip sakant iki Maironio toli.

    o kazin jeigu pats kestum bada ar nevyktum svetur uzsidirbti, ponas AUTORIAU? nereikia cia smerkti isvykstanciu,nes jie ir artimuosius LT likusius islaiko.

  4. visuomenės veikėjason 15 Mar 2011 at 10:38

    @Birute
    gerb. Birute,
    gailiuosi, kad parašiau tokią nesąmonę kažkokią, bet, kaip sakė toks vyrukas vardu Poncijus, ką parašiau, tą parašiau, bala nematė (bala nematė – ne Poncijaus, o mano), taipogi atsiprašau, kad atėmiau iš tamstos brangų laiką, kurį išeikvojote tokiems niekalams, o dar komentarą buvote priversta rašyti. ir be reikalo kreipėtės į mane, t.y autorių, iš didžiosios raidės, mat nesu aš dar toks didis ir nesitikiu toks būti, aš žemo ūgio ir ne ponas visai, nes jei būčiau ponas, tai čia nerašinėčiau, o pramogaučiau kur nors Tailande arba šiuo metu skrisčiau nuosavu lėktuvu. deja, aš triūsiu, kaip ir jūs, užsidirbdamas duonai savo paties rankomis ir galva. į jūsų klausimą, ką aš daryčiau, jeigu kesčiau badą, ar nevykčiau svetur, gerai paglavojęs atsakau: ne, nevykčiau, jau geriau savo protėių žemėj šaknis įleidęs eičiau šunims šėko pjauti, bet kojos svetur nekelčiau. jūs apsidairykite, kiek daug darbo aplink, kiek šiukšlių visur voliojasi, vėjas jas blaško, tik suspėk rinkti, o o dar kiek neartų dirvonų visokių, ir sėja jau ant nosies, bet prieš tai dar reikės žemę arti, kultivuoti, akėti, patręšti…

  5. visuomenės veikėjason 15 Mar 2011 at 10:41

    klaidos atitaisymas: 12 eil. nuo viršaus 3 žodį turi būti ne „protėių“, o „protėvių“. toliau viskas, kaip juodu ant balto išguldyta 😉

  6. skirtumason 15 Mar 2011 at 11:32

    @visuomenės veikėjas
    Tai jau tikrai. Veikėjau, prašome čia nesąmonių nerašinėti, o kai blogai bus važiuoti ant staigio į užsienius, tam kad valiutos į Lietuvą paskum parvežt.

    Šiukšles jis matai rinks čia… Jau manote kad nuo jūsų niekingo kelių šiukšlių surinkimo LIETUVAI BUS GERIAU? Ar GERIAU?!?! ATSAKYKITE!!!!

  7. skirtumason 15 Mar 2011 at 11:46

    No to recreational drugs… no to recreational drugs… no…

  8. visuomenės veikėjason 15 Mar 2011 at 11:55

    @skirtumas
    mielas Skirtumai,

    skaitau, kad yra didelis skirtumas – važiuoti svečiosna šalysna ar likt šalelėj mylimoj. visada rinkausi ir renkuosi, ir visą laiką rinksiuosi šalelę mylimą, ir ant valiutos man nusispjaut, aš ne koks afroamerikietis ir ne judošius koks, kad už grašius parsidavinėčiau. mano širdžiai net šiukšlė lietuviška mielesnė už visokius ten importinius blizgučius, todėl prie šūkio „rinkis prekę lietuvišką“ pridėčiau – „ir rink šiukšlę lietuvišką“. čia man berželiai mielesni už užsienines palmes – iš palmės sulos nepaleisi, o iš berželio svyruonėlio paleisi.
    į jūsų, gerb. Skirtumai, klausimą, ar bus geriau nuo šiukšlių rinkimo mūsų šaliai aš ilgai negalvojęs atsakau: bus! savaime suprantama, jei tas rinkimas bus, kaip jūs rašote, niekingas, tai niekinga bus ir nauda, bet jeigu rinksime šiukšlę lietuvišką neniekingai, o oriai ir padoriai, ne kaip tinginiai ir veltėdžiai, o kaip sąmonės ir saimonės dar nepraradę savo šalies piliečiai, tai bus daug geriau, ir šiukšlių bus mažiau. tikiu, kad šiušklių rinkimu pagražinsime savo visuomenę, o t.p. ir pasaulį. taip, tikiu. juk ir toj dainoj apie kolorado vabalus sakoma, kad suplėšysim į gabalus tuos kolorado vabalus, ir bulvės vėl žydės. beje, kodėl minimi būtent kolorado vabalai, o ne kaip antai jonvabaliai ar boružėlės? ogi todėl, kad jis (kolorado vabalas) amerikoniškas, o jonvabaliai ir boružėlės yra mūsiškiai, juk tai užuomina, kad reikia nepasiduoti užjūrio vilionėms, bet gražinti savo gimtą šalį, triūsti josios laukuose, dirvonuose, giriose, vandens telkiniuose ir pan.

    pagarbiai – visuomenės veikėjas

  9. visuomenės veikėjason 15 Mar 2011 at 11:57

    kad tave kur kataklizmas, vėl 12-oj eil. įsiėlė netikslumas, vėl 3-iam žody nuo kairės. turėtų būti ne „saimonės“, o „savimonės“. toliau skaityti taip, kaip parašyta. atsiprašau už netikslumus

  10. visuomenės veikėjason 15 Mar 2011 at 11:59

    @skirtumas
    yeah, no, no!

  11. skirtumason 15 Mar 2011 at 12:26

    @visuomenės veikėjas
    Taigi NE, NE ir dar kartą NE. Juk reikia imti kūjį reples ir dar kažką ir daryt išradimus visokius, laivus statyt, namus taisyt, paminklus liet! Šiukšles tegu imigrantai kiti renka!

    O juk kaip išdidžiai lietuviai moka užsieniuose dirbt! Kaip galvas pakėlę indus plauna ir tas pačias šiukšles renka. Tegu Lietuvoje taip pat imigrantai didžiuojasi tuo kad gali Lietuvoje šiukšles rinkti.

  12. visuomenės veikėjason 15 Mar 2011 at 12:46

    @skirtumas
    o vis dėlto ašai skaitau, kad nedera patikėti tokią atsakingą misiją svetimiems, bo šiukšlių rinkimas tai ne koks liežuviu malimas. savaime suprntma, kad ir be šiukšlių rinkimo yra daug ne mažiau kilnių darbų, kaip antai tamstos išvardyti darbai, bet jeigu mes liksime šaly gimtojoj, tai visiems užteks tų kilnių visomenės gražinimo misijų, reikia tik noro. ir dar skaitau, kad kiekvienam – savo šiukšlės, kaip antai lietuviui lietuviškos, amerikonui amerikoniškos, bengalui bengališkos… jūs pasilikite prie savo įsitikinimų, aš pasiliksiu prie savo, ir bus gražu.
    p.s. o kas ten po jūsų kairia akia? pamušimas koks ar nuo darbo paakys patamsėjęs, o gal nuo švenčių maratono taip?

  13. skirtumason 15 Mar 2011 at 14:30

    @visuomenės veikėjas
    Amerikonų šiukšlės turtingesnės Lietuviai verti tik tų šiukšlių. Lietuviškų šiukšlių tik kiniečiai verti. Šiukšlių hierachija tskant…

    Po akimi kas… po akimi nuo darbo nuo darbo ten viskas… Akis gi dirba, stebi ir viską mato…

  14. visuomenės veikėjason 15 Mar 2011 at 16:12

    @skirtumas
    hmmm, nenoriu sutikti su tamsta dėl tų kinų, kažin ar jie puls rinkti šiukšlių, jau greičiau kokie artimesni kaimynai, jau vien dėl to, kad jų ekonomika ir toliau turėtų augti (ne mano tai išmislas, o tokių kietagalvių kad oho). tokių šalių kaip Singapūras jie, aišku, nepavys (reikia manyti), bet šiukšlės lt juos vargu ar sudomins. o kad lietuviai vyrai irgi moterys blaškosi po svietą, ieškodami turtingesnių šiukšlių ir valiutos, tai tokia jau trbt mūsiškių dalia. va, skaitau aš dbr tokią tokio Džono Grayjaus knygelę, kurioje numatoma pasaulinė japonų & co hegemonija, kad net pavydėti jiems imu, bet tiek jau to, ką čia bepripavydėsi – jų vienokia dalia, mūsų – kitokia. pagirdė protėviai ristūnus juodosiose mariose ir nulipo nuo scenos su visam. kad ir kaip nenorim susitaikyti su šiukšlininkų dalia (tremtinių dalia mums jau irgi per gerai), su faktais, kaip sako toks žmogus, nepasiginčysi, mat faktai, kaip sako kt žmogus, byloja patys už save. ai, bala nematė, einu visuomenės gražinti, kol dar visi neišsilakstė po šiukšlynus

  15. skirtumason 15 Mar 2011 at 16:22

    @visuomenės veikėjas
    Bet tu tai tik nerink šiukšlių. Nes jei visas surinksi tai visi kiti išvažiuos jų rinkti ten. Būk ir toliau visuomenės veikėjas ir veik. Tik veik stipriau, nes kažkaip nesimato daug rezultatų.
    O su japonų hegemonija teks palaukti, kaip matosi iš kažkokių ten drebėjimų žemių…

  16. skirtumason 15 Mar 2011 at 16:24

    Tiesa šita visa šiukšlių koduotė jau pradeda veltis man kažkaip… Dar dar ir jau nebesuprasiu kas tos šiukšlės 😉

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos